Els Pastorets de Sant Boi

QUI FA “ELS PASTORETS DE SANT BOI”?

El Col·lectiu Teatral Tripijoc du a terme aquesta representació gràcies a la col·laboració i aportació de molta gent amateur i desinteressada, rep l’esforç de grans i petits. Gairebé una quarantena d’actors, de totes les edats i condicions! Però igual d’importants són la vintena de persones que està darrera i davant de l’escenari: llums, maquillatge, tramoia, so, entrades, acomodadors, apuntadors. I les mames i papes que vesteixen i distreuen la canalla, i els que agafen als actors quan cauen pel forat de l’escenari. I, com no pot ser d’altre manera, el nen Jesús acabat de néixer (no, no és de mentida!!) … Molta gent!

Som una gran familia que no concep un Nadal sense els “Pastorets de Sant Boi”. Així de fàcil.

QUÈ SÓN ELS PASTORETS?

“Els Pastorets de Sant Boi” és la representació teatral nadalenca que el Col·lectiu Teatral Tripijoc escenifica des de l’any 1980 de manera ininterrompuda.

És un espectacle còmic per a petits i grans en què es presenta, de manera divertida i molt amena, el naixement del nen Jesús i com els Pastors van a oferir-li ofrenes a l’establia. L’essència de l’espectacle són les divertides situacions que es creen entre pastors i dimonis. Els pastors, amb la missió d’anar a l’establia per adorar al nen Jesús, es trobaran de camí amb alguns dimonis que tenen l’objectiu contrari: impedir que neixi el nen Jesús sigui com sigui! Sort de Sant Miquel i Sant Gabriel que sempre estaran atents dels pobres pastors i de les malifetes que puguin fer els dimonis…

La proximitat amb els personatges, buscant la complicitat del públic en tot moment, fan que les rialles estiguin garantides. El pernil i el vi que sortegem a la mitja part…, no està garantit. Però, amb una mica de sort, us ho podeu emportar cap a casa!

I si vols saber més coses de “Els Pastorets” punxa aquí i veuràs el Treball de Recerca que en Lluís Urpinas, membre del Col·lectiu, va fer ja fa uns anys.

ALGUNS PERSONATGES

Somiela

Sóc la mestressa de la casa, bona persona, generosa, treballadora, hospitalària, em preocupo molt perquè als meus rabadans no els hi passi res de dolent. Ara, jo de vosaltres no em faria enfadar perquè les coses podrien canviar molt... Quan un pastor em fa enfadar... Mala reïra! No sé com m'aguanto! Fora de casa meva, fugiu o us faré bocins. I el bocí més gros serà com una llentia!!!

Banyeta

Jo sóc l’incomprès de la història. Ningú no em pot veure. Sóc un dimoni desgraciat. Porto més de 2000 Nadals intentant impedir que la profecia s’acompleixi però no hi ha manera. Un parell de bordegassos sempre es posen pel mig. Sí que estic ben arreglat! Però soc molt espavilat i aquest cop no s’escaparan pas. Jo hauré guanyat i em faré un altre tip de riure. Paraula de Banyeta!

Benjamí

Ben net que no dormia, mestressa, només m’he estirat aquí una estona però sense dormir gens ni mica!... Home, si que sóc un pastor una mica dormilega i potser una mica trapella, però sóc un bon jan. I de malparlat no en sóc gens ni mica! D'embolicar no en sé gaire. M'agrada més cantar rondalles i menjar. Que teniu una mica de sopa?

Jeret

Encara que no vaig anar gaire a la escola, jo sóc un pastor treballador, responsable, generós, amic dels meus amics.... però a qui vull enganyar! Si en el fons sóc el que enreda la troca amb una petita broma que s’embolica, i s’embolica, i s’embolica... I, a partir d'aquí, em toca anar arreglant el que em trobo pel camí: que si el Batuel no és cap lladre; que si el Benjamí s'ha perdut; que si el Banyeta ens vol agafar... Ufff! A veure si puc amb tot!

Batuel

Jo sóc un pastor tranquil, honrat, i diuen que a vegades sóc una mica lent de pensament... Però sempre són els altres pastors que m'enreden! O potser no...és igual. O potser sí? Bé, què hi farem. El cas és que jo volia despertar en Benjamí perquè dormia i... Vosaltres sabeu que quan algú està dormint, si li tires aigua al damunt..., es desperta? Doncs en Jeret em va dir que no... O que si? Ai, és igual!

Pastor Climent

Jo sóc l'assenyat de la colla! Però, quan crec que hi ha una injustícia, m’exalto de seguida i el meu bastó frisa esperant el moment de fer feina... Ai si m’has enganyat!! Te’n recordaràs de mi! No en tindràs mai prou de garrotades!!! Però no us amoïneu mestressa... ja tindrem compte dels vostres rabadans.

ALGUNS PERSONATGES

Somiela
Banyeta
Benjamí
Jeret
Batuel
Pastor Climent

ELS PASTORETS EN IMATGES

ELS PASTORETS EN IMATGES

COM SÓN “ELS PASTORETS DE SANT BOI”?

Vídeos promocionals produïts per l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

PASTORETS 2011

PASTORETS 2019

MIRA ELS CARTELLS DE LA NOSTRA HISTÒRIA