MENTIDES I MALENTESOS

MENTIDERS

Anthony Neilson

El Col·lectiu Teatral Tripijoc té el plaer de presentar-vos “Mentiders” (“The Lying Kind”), una obra escrita l’any 2002 per Anthony Neilson conegut per textos punyents i provocadors. Mentiders fou estrenada al prestigiós Royal Court Theatre de Londres el novembre del 2002.

Traducció a càrrec de Marc Darder.

La comèdia transcorre durant la Nit de Nadal, quan dos policies de Londres es troben en la situació d’haver de comunicar una mala notícia a un matrimoni i no s’hi veuen en cor del tot. Per no fer mal a aquesta pobra gent, mentint o be deixant que els malentesos vagin creixent, permeten que les situacions es vagin complicant cada vegada més, fins arribar a límits indescriptibles.

Representacions:

– 10 d’abril del 2015, a Cal Ninyo, Sant Boi de Llobregat.
– 1 de novembre del 2015, a Cal Ninyo, Sant Boi de Llobregat.

Altres representacions: Sant Climent de Llobregat, Prullans, Bellver de Cerdanya, Viladecans.

Nom: MENTIDERS
Autor: Anthony Neilson
Traducció: Marc Darder
Equipament:
Llum i so
Altres: Consultar

Anthony Neilson – Edimburg, 1967

Anthony Neilson és un dramaturg i director escocès conegut per la seva forma d’escriure en col·laboració amb els intèrprets. Tot i que sovint se’l considera un pioner de l’«In-yer-face theatre», ha declarat que “mai no m’ha agradat el terme perquè implica un intent de rebutjar el públic, cosa que mai no he volgut fer”. Ben al contrari, prefereix que la seva obra rebi l’apel·latiu de «teatre experimental».

Com que la seva escriptura és el resultat de la col·laboració, Neilson juga un paper destacat en la direcció durant el procés de creació de les seves obres. L’any 2007, però, ja va figurar com a director de la seva obra God in Ruins al Soho Theatre. A la RSC va dirigir l’estrena mundial de The Drunks dels germans Durnenkov l’any 2009 i el 2010 Caledonia d’Alistair Beaton al Festival d’Edimburg.

Altres obres seves són Welfare My Lovely (1990), Normal (1991), Penetrator (1993), The Year of the Family (1994), The Censor (1997), Edward Gant’s Amazing Feats of Loneliness (2002), The Wonderful World of Dissocia (2004), Realism (2006), Relocated (2008), The Seance (2009), Stitching (2009), Get Santa! (2010), Sixty Six (2011), Narrative (2013) i Alice’s Adventures in Wonderland (2016), entre altres.

També va ser guionista de la popular sèrie de la BBC Spooks.

Josep Colomer

Benet Puig

Anna Salvà

Mª Dolors Daura

Joan Vives

Roger Balaguer

Núria Puig / Laura Lázaro

Escenografia – Francesc i Joan Pujadas i Joan Gallach

Llums – Xavier Gracia

Attrezzo – Laura Daura, i Gemma i Joan Gallach

So – Maria Jordana

Traspunts – Laia Cobo i Gemma Gallach

Ajudes d’escena – Gemma Olius, Rosa Mur i Angelina Colet

Maquillatge – Laura Marín i Helena Aguilera

Perruqueria – Carme Lopez

Disseny cartell – Circular Square

Agraïments a Gemma Gallach i Núria Jordana

Direcció – Ignasi Jordana