El Col·lectiu Teatral Tripijoc

UNA MICA D’HISTÒRIA

D’ON VENIM

La història comença l’any 1980 amb la representació d’Els Pastorets al Casal Parroquial, més conegut com “el Centro”. Un grup de gent jove amb ganes de fer teatre, encapçalats per uns quants veterans, recuperàrem un local mig enrunat i iniciàrem una aventura que encara dura. Es poden comptar per centenars les persones que hi han intervingut; alguns ja no són entre nosaltres però sempre els tindrem presents en els nostres pensaments; altres han passat per viure-ho com una experiència temporal. Però els més perseverants no tan sols han aconseguit que perduri aquella aventura sinó que l’han anat enriquint amb l’aportació de nous intrèpids amb ganes de fer teatre.

ON ENS TROBEM

El grup ha crescut, madurat i, a més de Pastorets, hem representat moltes obres de teatre. També hem incorporat elements tècnics que milloren l’espectacle: música, llums, efectes especials, etc. Però… sempre hi ha un “però”. Durant molts anys havíem disposat d’un local en el què, lliurement, podíem programar tant els dies de representació com els d’assajos, reunions, o el que convingués. Això ja se’ns ha acabat. Ara ens cal demanar permís per tot el que volem programar i, tot i que ens en sortim prou bé, no és pas el mateix. L’Ajuntament tenia un projecte molt engrescador per recuperar el Casal Parroquial (d’això ja en fa uns quants anys) i el més calent a l’aigüera. Qui sap si en un futur serà possible que els locals de lleure per teatre, música, dansa, conferències, etcètera, destinats a una població de més de 80.000 habitants, siguin considerats necessaris pel nostre Consistori i ens puguem tornar a equiparar a les poblacions veïnes, que ens fan força enveja.

ON VOLEM ARRIBAR

El nostre objectiu és aconseguir, per mitjà del teatre, que tots els components d’aquest col·lectiu puguin desenvolupar la seva afició d’una manera oberta creant un grup d’amistat i convivència sana, particularment entre els més joves. També ajudar a treure la timidesa que t’aclapara quan et poses davant d’uns espectadors i que, un cop superada aquesta prova, en moltes ocasions de la vida et pugui servir per expressar-te amb més facilitat i desimboltura per defensar els teus arguments. El teatre, igual que la música i l’esport, són uns dels medis bàsics per aconseguir una societat, una joventut, sana, capaç de sobreposar-se a les males arts que la vida depara. Si podem aconseguir-ho ens sentirem del tot satisfets i pensarem que tot l’esforç d’aquests anys haurà valgut la pena.

EL COL·LECTIU TEATRAL TRIPIJOC ÉS MEMBRE DE:

ELS NOSTRES COL·LABORADORS